Kubus Ondersteuning - Het team!

 


 

Joep Vissers

 

Joep Vissers
jvissers@kubusondersteuning.nl
Telefoonnummer(s): 085-2007158 of 085-2007143

Inmiddels ben ik al twintig jaar werkzaam in de gezondheidszorg. De langste ervaring heb ik binnen een grote instelling. Daar heb ik veel ervaring op mogen doen. Ervaring met vooral mooie en enthousiasmerende cliënten en collega’s. Ik kan zeggen vele takken van gezondheidszorg te hebben gezien: dagbesteding, sociale werkplaatsen, wonen, short en longstay en crisisopvang. Ik heb het geluk onderdeel uit te hebben mogen maken in verander processen binnen de zorg. Verandering in het voeren van regie. Deze regie lag 20 jaar geleden bij de begeleiders en ik heb mogen ervaren en meedenken in het proces, de regie neer te leggen bij de client, de mens en persoon waar het om gaat. Anno 2016 is dat een belangrijk speerpunt in onze werkwijze, de client ondersteunen in het kunnen nemen en durven dragen van deze eigen regie.

De doelgroepen waarmee ik heb gewerkt zijn enorm divers. Jongeren en volwassenen met een ass, adhd, maar ook psychiatrische beelden als schizofrenie, depressie en angsten behoren tot mijn expertise.

Daarnaast heb ik een ruime ervaring in het ondersteunen van mensen met verslavingsproblematiek als bijvoorbeeld speed, alcohol, GHB en cannabis.

Samenwerken met familie, partners, gezinsleden, politie en justitie is een kracht van mij. Waarbij we samen kijken naar de persoon waar het allemaal om gaat. Samen op zoek naar de kracht welke helpt bij het voeren van regie over eigen leven.

Voor mij betekend individuele ondersteuning geen overname van keuzes en invulling van het leven. Maar aanvullend zijn en adviserend in de ondersteuning, met als doel eigen regie.

Graag laat ik me inspireren door mijn werk. Het ontmoeten van cliënten en hun levensverhaal is voor mij een grote inspiratiebron, welke mij plezier geeft in mijn werk.

 


 

Amy van Niftrik

 

Amy van Niftrik
avanniftrik@kubusondersteuning.nl
Telefoonnummer(s): 085-2007158 of 085-2007143

Ik werk sinds mijn 16e in de gezondheidszorg. Dat zijn inmiddels al heel wat jaren. In al deze jaren heb ik een hele brede ervaring op mogen doen.

Ik heb mogen werken met volwassenen met een verstandelijke beperking. Kinderen met een psychiatrische problematiek en een verstandelijke beperking.

Kinderen, jongeren en/of volwassenen al dan niet met een verstandelijke beperking met ASS/ADHD/ADD en hechtingsproblemen.

Ik heb gewerkt in woonvoorzieningen en bij gezinnen thuis. Waar ik de meeste kracht uit haal is “maatwerk” waar heeft iemand behoefte aan. Gericht op een individu of het gezin, maar vooral op de mens gericht. Waar heeft iemand de meeste behoefte aan en wat maakt de persoon sterk? Waar zit de kracht om regie te kunnen voeren over eigen leven.

Mijn expertise is breed. Het ondersteunen van mensen met een autisme spectrum stoornis is waar ik mezelf in heb ontwikkeld. Veel voldoening haal ik uit het multidisciplinair werken. Samen werken en verbinding zoeken, met gezin, partner, familie en anderen deskundigen (zoals bijvoorbeeld het GGZ). Samen met Joep bundelen we onze deskundigheid, ervaring en persoonlijke werkwijze in Kubus ondersteuning.

 


 

Birgit van Kaathoven

 

Birgit van Kaathoven
bvankaathoven@kubusondersteuning.nl

Sinds 2006 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg, op verschillende werkgebieden.

In deze jaren heb ik ervaring opgedaan in het werken met zowel kinderen als volwassenen met verstandelijke beperkingen en/of ASS/ADD/ADHD.

Tijdens mijn werk op verschillende woongroepen, werd nauw samen gewerkt met andere deskundigen en familie.
Dit is iets wat ik als ambulant begeleider ook graag inzet. Samen kan er gewerkt worden aan het (terug) vinden van de eigen kracht van een persoon, met als doel de regie over het eigen leven te pakken. Ik neem hierbij een ondersteunde, begeleidende rol aan. Samen kijken naar waar diegene behoefte aan heeft, wat de sterke kanten zijn en waar meer ondersteuning geboden kan worden.

De persoonlijke werkwijze en sfeer bij Kubus Ondersteuning, zorgt ervoor dat ik veel voldoening en plezier uit mijn werk haal.

 


 

 

Anne-Marie van de Haterd

 

Anne-Marie van de Haterd
avandehaterd@kubusondersteuning.nl

Sinds oktober 2017 werkzaam bij Kubus als administratief ondersteuner.

Hiervoor heb ik 15 jaar in de zorg gewerkt. Eerst in de kinderopvang en later als woonbegeleider bij mensen met een verstandelijke beperking. Hier heb ik altijd met heel veel plezier gewerkt.

Via een re-integratietraject ben ik bij Kubus Ondersteuning terecht gekomen en werk ik nu 2 ochtenden als administratief ondersteuner.

Ik werk hier met heel veel plezier!

 


 

Hugo van der Sanden

 

Hugo van der Sanden
hvandersanden@kubusondersteuning.nl

Na jarenlang jongeren en verstandelijk gehandicapten te hebben begeleid in de sport, kwam ik er achter dat deze mensen in hun privé leven ook verschillende problematieken ervaren. Vaak werd dit besproken tijdens of na het sporten maar kon ik behalve een luisterend oor, niets betekenen.

Ik besloot dat ik meer wilde betekenen voor deze mensen dan alleen de doelen die op sport gericht zijn.

Na een paar keer Joep geholpen te hebben en mezelf verder in zijn vak te hebben georiënteerd heb ik sinds kort besloten om hierin verder te gaan.

Na uitgebreider contact met Joep is het balletje gaan rollen en ben ik sinds dit juli 2019 werkzaam bij Kubus en hoop ik met de visie van Joep en Amy onze klanten te kunnen helpen.

 


 

Karin van de Coevering

 

Karin van de Coevering
kvandecoevering@kubusondersteuning.nl

Sinds 2005 ben ik werkzaam binnen de gezondheidszorg.

Ik heb gewerkt in de volwassenen- en ouderenzorg, met kinderen en jeugdigen met een verstandelijke/lichamelijke beperking en op een kinderdagverblijf. Tijdens deze werkzaamheden heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt, o.a. ASS, depressie, verslavingsproblematiek, ADHD en ADD.

Hierdoor weet ik waar mijn affiniteit ligt en dat is bij uitstek het consulteren, het begeleiden en ondersteunen van kinderen/jeugdigen/volwassenen, gezinnen en zijn of haar netwerk en systeem.
Tijdens het werken in deze verschillende werkgebieden heb ik veel samengewerkt met verschillende organisaties en disciplines.

Wat ik belangrijk vind in de begeleiding en ondersteuning is dat de klant centraal staat. Ook vind ik het van belang om op een professionele manier betrokken te zijn bij de cliënten en zijn of haar systeem. Tevens vind ik het van belang om naast de cliënten te staan en hen te ondersteunen en te begeleiden in hun eigen proces en kijk te hebben op de positieve ontwikkeling.

 


 

Sinds 5 januari 2021 ben ik werkzaam bij Kubus ondersteuning.

Hiervoor heb ik gewerkt met jongeren met verslavingsproblematiek een psychiatrische problematieken, zoals autisme. Daarnaast heb ik gewerkt met ouderen, vluchtelingen en lichamelijk en verstandelijk gehandicapten.

Ik vind het belangrijk de cliënt echt te leren kennen. De krachten en mogelijkheden te versterken in de éigen leefomgeving en deze omgeving hier ook bij te betrekken. De cliënt staat centraal en heeft de regie, ik sta naast de cliënt. Ik bied hierbij ondersteuning en begeleiding, zodat de cliënt zich in eigen tempo kan ontwikkelen en weer grip krijgt op zijn of haar leven.