Team Kubus Ondersteuning

 


 

Amy van Niftrik

 

 

Amy van Niftrik
avanniftrik@kubusondersteuning.nl
Telefoonnummer(s): 085-2007158

Ik werk sinds mijn 16e in de gezondheidszorg. Dat zijn inmiddels al heel wat jaren. In al deze jaren heb ik een hele brede ervaring op mogen doen.

Ik heb mogen werken met volwassenen met een verstandelijke beperking. Kinderen met een psychiatrische problematiek en een verstandelijke beperking.

Kinderen, jongeren en/of volwassenen al dan niet met een verstandelijke beperking met ASS/ADHD/ADD en hechtingsproblemen.

Ik heb gewerkt in woonvoorzieningen en bij gezinnen thuis. Waar ik de meeste kracht uit haal is “maatwerk” waar heeft iemand behoefte aan. Gericht op een individu of het gezin, maar vooral op de mens gericht. Waar heeft iemand de meeste behoefte aan en wat maakt de persoon sterk? Waar zit de kracht om regie te kunnen voeren over eigen leven.

Mijn expertise is breed. Het ondersteunen van mensen met een autisme spectrum stoornis is waar ik mezelf in heb ontwikkeld. Veel voldoening haal ik uit het multidisciplinair werken. Samen werken en verbinding zoeken, met gezin, partner, familie en anderen deskundigen (zoals bijvoorbeeld het GGZ). Samen met mijn collega’s bundelen we onze deskundigheid, ervaring en persoonlijke werkwijze in Kubus ondersteuning.

 


 

Birgit van Kaathoven

 

 

Birgit van Kaathoven
bvankaathoven@kubusondersteuning.nl

Sinds 2006 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg, op verschillende werkgebieden.

In deze jaren heb ik ervaring opgedaan in het werken met zowel kinderen als volwassenen met verstandelijke beperkingen en/of ASS/ADD/ADHD.

Tijdens mijn werk op verschillende woongroepen, werd nauw samen gewerkt met andere deskundigen en familie.
Dit is iets wat ik als ambulant begeleider ook graag inzet. Samen kan er gewerkt worden aan het (terug) vinden van de eigen kracht van een persoon, met als doel de regie over het eigen leven te pakken. Ik neem hierbij een ondersteunde, begeleidende rol aan. Samen kijken naar waar diegene behoefte aan heeft, wat de sterke kanten zijn en waar meer ondersteuning geboden kan worden.

De persoonlijke werkwijze en sfeer bij Kubus Ondersteuning, zorgt ervoor dat ik veel voldoening en plezier uit mijn werk haal.

 


 

Anne-Marie van de Haterd

 

 

Anne-Marie van de Haterd
avandehaterd@kubusondersteuning.nl

Sinds oktober 2017 werkzaam bij Kubus als administratief ondersteuner.

Hiervoor heb ik 15 jaar in de zorg gewerkt. Eerst in de kinderopvang en later als woonbegeleider bij mensen met een verstandelijke beperking. Hier heb ik altijd met heel veel plezier gewerkt.

Via een re-integratietraject ben ik bij Kubus Ondersteuning terecht gekomen en werk ik nu 3 dagen als administratief medewerker.

Ik werk hier met heel veel plezier!

 


 

Hugo van der Sanden

 

 

Hugo van der Sanden
hvandersanden@kubusondersteuning.nl

Sinds Juli 2019 ben ik werkzaam bij Kubus Ondersteuning. Daarvoor heb ik verschillende jaren in de sportschool gewerkt. In mijn tijd in de sportschool werkte ik voornamelijk met mensen met een beperking.

Tijdens mijn werkzaamheden in de sportschool, kreeg ik regelmatig te maken met de persoonlijke problemen bij klanten. Dat stukje vond ik erg interessant.
Na meer verdieping en goede gesprekken met Kubus Ondersteuning ben ik bij hen aan het werk gegaan. Ik gebruik sport vaak als activeringsfactor. Maar sport is ook een mooie manier om naast de mens te staan en hun bij te staan in de dagelijkse problematiek van het leven.

Sinds 15 Oktober 2021 mag ik mezelf ook Rots & Water trainer noemen. Deze training gaan wij inzetten om de zelfredzaamheid van onze cliënten te vergroten.

 


 

Karin van de Coevering

 

 

Karin van de Coevering
kvandecoevering@kubusondersteuning.nl

Sinds 2005 ben ik werkzaam binnen de gezondheidszorg.

Ik heb gewerkt in de volwassenen- en ouderenzorg, met kinderen en jeugdigen met een verstandelijke/lichamelijke beperking en op een kinderdagverblijf. Tijdens deze werkzaamheden heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt, o.a. ASS, depressie, verslavingsproblematiek, ADHD en ADD.

Hierdoor weet ik waar mijn affiniteit ligt en dat is bij uitstek het consulteren, het begeleiden en ondersteunen van kinderen/jeugdigen/volwassenen, gezinnen en zijn of haar netwerk en systeem.
Tijdens het werken in deze verschillende werkgebieden heb ik veel samengewerkt met verschillende organisaties en disciplines.

Wat ik belangrijk vind in de begeleiding en ondersteuning is dat de klant centraal staat. Ook vind ik het van belang om op een professionele manier betrokken te zijn bij de cliënten en zijn of haar systeem. Tevens vind ik het van belang om naast de cliënten te staan en hen te ondersteunen en te begeleiden in hun eigen proces en kijk te hebben op de positieve ontwikkeling.

 


 

Laura Vermeulen

 

 

Laura Vermeulen
lvermeulen@kubusondersteuning.nl

Sinds 5 januari 2021 ben ik werkzaam bij Kubus ondersteuning.

Hiervoor heb ik gewerkt met jongeren met verslavingsproblematiek een psychiatrische problematieken, zoals autisme. Daarnaast heb ik gewerkt met ouderen, vluchtelingen en lichamelijk en verstandelijk gehandicapten.

Ik vind het belangrijk de cliënt echt te leren kennen. De krachten en mogelijkheden te versterken in de éigen leefomgeving en deze omgeving hier ook bij te betrekken. De cliënt staat centraal en heeft de regie, ik sta naast de cliënt. Ik bied hierbij ondersteuning en begeleiding, zodat de cliënt zich in eigen tempo kan ontwikkelen en weer grip krijgt op zijn of haar leven.

 


 

Nienke Ernst

 

 


Nienke Ernst

nernst@kubusondersteuning.nl

Ik ben sinds april 2022 werkzaam bij Kubusondersteuning.

Ik ben in een betrokken en gezellig team terecht gekomen waarbij de cliënt centraal staat.

Hiervoor heb ik 16 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. Voornamelijk met volwassenen met een verstandelijke beperking in een woongroep en of ambulante ondersteuning.

De laatste jaren heb ik gewerkt met de doelgroep LVB (+). Ik heb werkervaring opgebouwd met ASS, depressie, verslavingsproblematiek, ADHD en ADD.

Ik vind het belangrijk om naast de cliënt te staan en samen te kijken wat er nodig is, stap voor stap.